Woodburn Community Center

City of Woodburn

A long-held priority project for the community, the design of the Woodburn Community Center transforms the existing Aquatic Center into a comprehensive community center to support and celebrate this diverse and growing community.

Location: Woodburn, OR
Completion: 2020

The design embodies the character of Woodburn, improves pedestrian access to the adjacent Settlemier Park and attracts visitors from the nearby main thoroughfare with an iconic and vibrant expression.

Bringing together a diversified mix of users, the project is within walking distance to the Woodburn Public Library and City Hall. Warm colors, contemporary materials, and murals combine to reflect Woodburn’s cultural heritage and community aesthetic.

The recreation program includes preserving an existing competition pool, adding a warm water recreation pool, a two-court gymnasium, fitness room, aerobics dance studios, and multi-purpose activity spaces as well as multi-use community rooms.